0727-20 57 50 evelina@viljansrum.se

Evelina Hedberg

Lite om mig

Jag har sedan tidig ålder varit intresserad av psykologi och beteendevetenskap och har alltid varit den som lyssnat intresserat på andras tankar, drömmar och bekymmer, och funnits där som vän när de har behövt.

Dock valde jag en annan väg att gå efter gymnasiet och utbildade mig till civilekonom. Därefter startade jag tidigt eget företag och har hjälpt många företagare med deras ekonomi på olika sätt. Det har varit ett roligt och utmanande jobb som jag trivts med.

Men livet har sina utmaningar ibland och för några år sedan drabbades jag av utmattning efter att ha pressat kroppen alltför hårt under för lång tid. Detta var en vändpunkt för mig där jag tvingades stanna upp och reflektera över mitt liv, vad som gjort att jag inte tillåtit mig lyssna på kroppens varningssignaler samt utforska vad som var/är viktigt på riktigt för mig. Inte vad som är viktigt för andra eller vad andra tycker, utan hitta min mening med livet.

Under min resa mot tillfrisknande från utmattningen kom samtalsterapi att bli ett kraftfullt redskap som var otroligt hjälpsamt för mig. Jag fick syn på destruktiva beteendemönster som jag behövde förändra och det har inneburit mycket jobb med acceptans, självmedkänsla, tålamod och stärkandet av min vilja. Jag insåg efter ett tag att längtan efter att jobba mer direkt med människor, relationer och beteenden, hade vuxit sig än starkare. Ett frö såddes som blev en tanke som senare mynnade ut i ett beslut att utbilda mig till samtalsterapeut.

Jag är utbildad på Humanova i Göteborg och min utbildning har *psykosyntesen som grundplattform men tar in många andra teorier såsom KBT, ACT, schematerapi med flera. Mycket av utbildningen har varit upplevelsebaserad och det har krävts lika många timmar egenterapi som det krävts träningstimmar med klienter. Detta tycker jag är en stor tillgång för mig då det gör att jag har en ökad förståelse för vad varje klient går igenom, och dennes resa, även om varje individs resa såklart är unik.

Varje gång jag möter en klient och får möjlighet att lyssna på individens resa, tankar och känslor, och varsamt guida dem mot personlig utveckling känner jag att jag är precis där jag ska vara just nu. Jag har funnit en styrka och tillgång till mitt inre rum, mitt Viljans Rum!

Om *psykosyntesen

Psykosyntesen är en livssyn där man ser till det friska i människan med en övertygelse om att inom varje människa finns alla krafter som behövs för självläkande och självutvecklande. Vi bär alla svaren inom oss själva om vi bara lär oss att lyssna på vårt inre. Psykosyntesen har ett holistiskt synsätt där man ser till helheten, hur kropp och sinne hänger ihop och påverkar varandra. Genom att medvetandegöra våra tankar, känslor, kroppsförnimmelser och impulser kan vi bryta destruktiva mönster och komma mer i kontakt med vårt autentiska jag och vår vilja. Psykosyntesen är också en praktisk och upplevelsebaserad terapimetod där vi ofta tar hjälp av kroppen i olika övningar för att komma bortom vårt intellekt.

Kontakta mig

Viljans Rum
Göteborgsvägen 45
461 54 Trollhättan

0727-20 57 50
evelina@viljansrum.se

Boka mig via Bokadirekt.se >>

Om ni inte hittar någon tid som passar på Bokadirekt så kontakta mig direkt via telefon eller mejl så hittar vi tillsammans en tid som passar.

Betalning kan göras via Swish, faktura enligt överenskommelse eller Epassi.

Organisationsnummer: 559208-7703
Jag innehar F-skatt samt är momsregistrerad.

Det är så enkelt, bekvämt och invant att följa den rakaste och mest upptrampade vägen som de flesta går, utan att egentligen reflektera över om det verkligen är den vägen vi VILL gå. Ibland när man vågar svänga av motorvägen kan man hitta riktiga guldkorn och livet kan ta oanade höjder.

 

Vilken väg väljer du?